Bonusinflation

Bonuspengar är på sätt och vis en illusion eftersom vinstutbetalningen är den samma oavsett hur mycket pengar som delas ut genom bonussystemen. Bonuspengar fungerar på samma sätt som inflation, det blåser upp potterna och urholkar värdet för de som spelar med riktiga pengar (utan bonus).

Hur kan jag dra fördel av bingo bonus?

När den bonus du får är större än den genomsnittliga bonusen för alla andra spelare har du en fördel.

För varje pott som delas ut behåller bingosajten en viss procent som vinst. Anta att en bingosajt har en vinstutdelning på 80% och att alla spelare i genomsnitt har fått 50% i bonus. Nettovinstutbetalningen blir då 80%/1,5 = 53%. Om du istället ser till att få 100% bonus hamnar din individuella förväntade vinst istället på över hundra procent!

Hur går det till? Anta att du gör en insättning på 1000kr och får 100% bonus. Du har nu 2000kr att spela med och nettovinstutbetalningen som vi räknade ut är 53% = 1060kr - alltså högre än din insättning!

Om du har möjlighet att få en bonus som du vet är högre än vad majoriteten av övriga spelare får (bonus på första insättningen är ofta störst) gäller det att utnyttja den möjligheten för att förbättra vinstchansen.

Bonus på varje insättning

Många bingosajter erbjuder nu bingobonus på varje insättning. Här gäller det att passa tiden och se till att alltid få den högsta möjliga bonusen eftersom den kan variera beroende på när på dagen man gör sin insättning – eller så kan den vara slumpmässig.